Rotselaar verwelkomt startende ondernemers met uitgebreide ondersteuning en online mogelijkheden

Dinsdag 8 oktober 2024 00:00 - geschreven door Bart

De gemeente Rotselaar zet grote stappen om startende ondernemers te ondersteunen en aan te trekken. Met de lancering van de nieuwe brochure 'Wegwijs voor ondernemers in Rotselaar' biedt de gemeente waardevolle informatie voor wie een zaak wil beginnen in de regio. Daarnaast zijn er online mogelijkheden die ondernemers kunnen helpen hun zichtbaarheid te vergroten.

Allesomvattende brochure voor starters

In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant heeft de gemeente Rotselaar een uitgebreide brochure samengesteld die alle essentiële informatie bundelt voor kandidaat-ondernemers. "We willen de drempel verlagen voor wie zich als ondernemer in Rotselaar wil vestigen," licht schepen van Ondernemen Bart De Vos (N-VA) toe. "De brochure maakt hen wegwijs in de administratie, vergunningen en verzekeringen."

Online zichtbaarheid voor startende ondernemers vergroten

Naast de fysieke brochure is online aanwezigheid van groot belang voor nieuwe ondernemingen. Een waardevolle aanvulling voor lokale ondernemers in Rotselaar is Handelsgids.be, een online platform dat verschillende voordelen biedt.

Enkele voordelen van Handelsgids.be voor starters in Rotselaar

Handelsgids.be is zeer waardevol voor startende ondernemers in Rotselaar. Pas een zaak gestart? Meld je hier gratis aan voor een gratis vermelding op de website. Het platform biedt niet alleen zichtbaarheid, maar ook aanzienlijke SEO-voordelen. Met een domeinrating van 65 kan een vermelding op Handelsgids.be de online vindbaarheid van nieuwe websites, die nog weinig autoriteit hebben opgebouwd, sterk verbeteren.

Enkele voordelen van Handelsgids.be voor ondernemers

1. Gerichte nieuwsbrieven: Regelmatige verzending van nieuwsbrieven in Rotselaar en omstreken, wat de lokale zichtbaarheid vergroot.

2. Lokaal nieuws en promo's: Ondernemers kunnen hun acties en nieuws delen met een geïnteresseerd lokaal publiek.

3. Netwerkeffect: Door deel uit te maken van een breed platform kunnen ondernemers profiteren van elkaars zichtbaarheid.

4. Lokale zoekresultaten: Een vermelding kan helpen om hoger te scoren in lokale zoekopdrachten, wat cruciaal is voor plaatselijke bedrijven.

Deze online mogelijkheden vormen een waardevolle aanvulling op de ondersteuning die de gemeente biedt.

Lokale initiatieven en ondersteuning

Rotselaar zet in op diverse initiatieven om ondernemers te ondersteunen:

  • Een centraal aanspreekpunt bij de dienst Lokale Economie
  • Digitale nieuwsbrieven
  • Regelmatige handelaarsavonden met sprekers en netwerkgelegenheid
  • Een online ondernemersgids
  • Advertentiemogelijkheden op gemeentelijke ledschermen
  • De Rotselaarse cadeaubon
  • Promotiekansen tijdens lokale evenementen
     

Focus op duurzaamheid en lokale economie

"Met onze initiatieven promoten we lokaal kopen bij onze inwoners," benadrukt De Vos. "Dit maakt korte verplaatsingen duurzamer: een win-win voor iedereen." De gemeente streeft ernaar de dorpskernen te versterken door handelaars aan te trekken die een divers aanbod van producten en diensten bieden aan buurtbewoners.

Ondernemers kunnen al eens "testen" met een pop-up

Voor ondernemers die nog twijfelen, biedt de dienst Lokale Economie de mogelijkheid om een onderneming te testen als pop-upzaak. Dit geeft starters de kans om hun concept uit te proberen zonder langetermijnverplichtingen.

De nieuwe ondernemersbrochure is beschikbaar via de dienst Lokale Economie in het gemeentehuis en online op www.rotselaar.be/ondernemersbrochure. Geïnteresseerde ondernemers worden aangemoedigd om naast de gemeentelijke ondersteuning ook gebruik te maken van online mogelijkheden zoals Handelsgids.be om hun zichtbaarheid te vergroten.

Met deze informatieve aanpak en het wijzen op diverse ondersteuningsmogelijkheden, positioneert Rotselaar zich als een aantrekkelijke gemeente voor startende ondernemers, met oog voor zowel traditionele als moderne bedrijfsvoering.