Dit heeft Mechelen allemaal in petto tijdens de zomervakantie

Dinsdag 18 juni 2024 16:32 - geschreven door Bart

Wat is er deze zomer allemaal te doen in de stad Mechelen? Laten we het samen ontdekken! Hier is een overzicht van de activiteiten die je niet mag missen:

🗓️ Kom Dansen op DE KOER: Het Elektronisch muziekfestival van Mechelen van 21 juni tot 22 juni. Bereid je maar voor het weekend van 21 en 22 juni 2024! Dit is de derde editie van DE KOER, het elektronisch muziekfestival van Mechelen. Dit is een geweldig openluchtfestival die plaatsvindt in het historische centrum van Mechelen! Het zal je een explosieve mix van getalenteerde internationale en lokale artiesten brengen. Maak je klaar voor de twee volle dagen non-stop feest met acht unieke acts en een betoverend podium dat zowel je oren als ogen zal verrassen.

Dit gaat door van 21 tot 22 juni 2024, van 18.00u tot 02.00u op het Cultuurplein, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen. Wil je graag nog een ticket? Wees dan snel om de laatste tickets te grijpen! Release 1 en 2 zijn al uitverkocht, maar Release 3 is nog beschikbaar.

Maak je festivalervaring compleet door te overnachten in een van de gezellige B&B's in Mechelen. En wat is een festival zonder goed eten? Geniet van heerlijke gerechten bij de vele toprestaurants in de stad voordat je losgaat op de dansvloer.

 

🗓️ Festival BROEK in het Vrijbroekpark gaat door op: 14/06, 15/06, 16/06, 21/06, 22/06, 23/06 Houdt jij van festivals? Duik dan in de magie van BROEK, het levendige openluchtfestival in het prachtige Vrijbroekpark. Met een spannende mix van theater, dans en meer, belooft BROEK 2024 dubbel zoveel vermaak tijdens twee onvergetelijke weekenden: 14-16 juni en 21-23 juni. Mis deze spectaculaire belevenis niet!

Programma Highlights:
14 juni 18.45 uur: Ruben Mardulier & Micha Goldberg - Sens Interdit
14 juni 20.30 uur: Charles Pas - Victory Boogie Woogie
14 juni 21.45 uur: Abattoir Fermé - Angst en Walging aan de Belgische Kust
15 juni 15.45 uur: Ruben Mardulier & Micha Goldberg - Sens Interdit
15 juni 17.00 uur: Femke Gyselinck - Erato (gratis, zonder reservatie)

Maak je festivalervaring onvergetelijk door te overnachten in een van de charmante B&B's in Mechelen. En een festival is niet compleet zonder heerlijk eten! Trakteer jezelf op een smaakvolle maaltijd bij een van de vele geweldige restaurants in de stad, en daarna kun je helemaal losgaan op de dansvloer.

 

🗓️ Ottertrotter Festival op 30 juni 2024
Wist je dat het Tivolipark op zondag 30 juni zal veranderen in het levendigste festivalterrein van het jaar? Mis deze kans niet om jezelf onder te dompelen in een dag vol muziek, dans, sport en spel voor alle leeftijden! En het beste van alles, het is volledig gratis! Bij dit festival draait alles om cultuur, diversiteit en nieuwe ontmoetingen! Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Wat je allemaal kunt verwachten: muziekoptredens, dansvoorstellingen, theater, boeiende workshops, heerlijk eten en nog veel meer.

Mis deze dag vol plezier en nieuwe ontmoetingen niet! Ottertrotter biedt voor ieder wat wils en is de perfecte gelegenheid om te genieten van een zomerse dag vol activiteiten.

 

🗓️ PARKPOP: Gratis Zomerconcerten in de Mechelse Kruidtuin: elke donderdagavond van 27 juni tot 15 augustus, plus zondagen 21 juli en 4 augustus.

Wist je dat de Mechelse Kruidtuin deze zomer verandert in een bruisend muziekparadijs? Elke donderdagavond zorgt Parkpop voor een onvergetelijke muzikale ervaring voor jong en oud! Maar dat is nog niet alles! Dit jaar hebben ze iets speciaals in petto voor jou! Zondag 21 juli vieren ze de Nationale Feestdag met een extra editie, en op zondag 4 augustus staat Parkpop4Kids op het programma, waar de kinderen het helemaal voor het zeggen hebben.

Stel je eens voor: lange, warme zomeravonden die gevuld zijn met heerlijke klanken van verschillende muziekstijlen, een bombastische sfeer en het gezelschap van dierbare familie en vrienden. Van 27 juni tot 15 augustus kan je elke donderdagavond, en op de speciale zondagen 21 juli en 4 augustus, genieten van gratis concerten in de Kruidtuin Mechelen. Met ingangen langs de Bruul en Zandpoortvest is deze idyllische locatie gemakkelijk te bereiken. Klinkt dat niet geweldig?

Mis deze kans niet om de zomer van je leven te beleven! Kom naar de Kruidtuin en geniet van fantastische muziek terwijl je jezelf onderdompelt in de gezelligheid van Parkpop. Bereid je voor op onvergetelijke avonden vol muziek, dans en plezier. De toegang is gratis, dus breng je vrienden en familie mee en maak er samen een feest van!

🗓️ Predikheerlijke Zomer: Intieme Concerten in Het Predikheren van 12 juli tot 10 augustus
De binnenkoer van Het Predikheren komt eraan! Dit is jouw kans om gezellige en intieme zomeravonden te beleven tijdens de concerten. Van Je kan dit elke weekend beleven van 12 juli tot 10 augustus van gevarieerd muzikaal programma, juli tot 10 augustus kan je elk weekend genieten van een gevarieerd muzikaal programma.

Elke vrijdagavond betoveren jazzconcerten je op de binnenkoer van Het Predikheren. In het weekend variëren de optredens van dagdisco en improvisatie tot comedy en livebands. Beleef unieke zomeravonden vol muziek in een historische setting.

De optredens zijn op de binnenkoer van Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat 88, Mechelen. Prijzen variëren per programma; check de website voor actuele informatie. Mis deze kans niet om je zomer te vullen met prachtige muziek in een betoverende setting.

Een festival is niet compleet zonder heerlijk eten! Trakteer jezelf op een smaakvolle maaltijd bij een van de vele geweldige restaurants in de stad, en daarna kun je helemaal losgaan op de dansvloer.

 

🗓️ Maanrock: Het Grootste Gratis Festival van België
Heb jij tijden het laatste weekend van augustus niks te doen? Dan is dit de perfecte gelegenheid voor jou! De stad Mechelen zal veranderen in een bruisend festivalterrein voor Maanrock! Dit is het grootste gratis stadsfestival van België. Het begon in 1996 als een klein evenement met lokale artiesten, dat nu is uitgegroeid tot een spektakel dat jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers trekt.

Dit zal doorgaan van 22 tot en met 25 augustus 2024. Je kan hier genieten van een breed scala aan muziekgenres op verschillende podia, verspreid over meerdere locaties in de stad. Maanrock biedt een gevarieerd muzikaal aanbod dat voor elk wat wils heeft!

Mis deze kans niet om je zomer af te sluiten met een knaller van een festival, waar je gratis kunt genieten van geweldige muziek en een unieke sfeer in de binnenstad van Mechelen.

 

🗓️ Beiaardconcerten in Mechelen
Wist je dat Mechelen beroemd is om zijn rijke muzikale tradities? Deze zomer kan je genieten van de geweldige beiaardconcerten, en dit elke maandagavond, van 3 juni tot 9 september.  Je luistert naar mooie klanten die de stad zullen vullen van 20.30 tot 21.30

Dit jaar worden de concerten gewijd aan de negende internationale koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard, met optredens van beiaardiers die alumni, leraren of studenten zijn. Wist je dat je de zomerbeiaardconcerten ook live kunt streamen vanuit huis? Dit is toch fantastisch? Mis deze kans niet!

 

🗓️ MECHELEN BEACH van 18 juli tot 11 augustus
Ben jij klaar voor de derde zomerse editie van Mechelen Beach? Dan is dit je kans! Kom samen met je familie, vrienden, buren, en geniet van het zand aan je voeten! Dit zal doorgaan op de Douaneplein Mechelen van 18 juli tot 11 augustus.

Er zal volop entertainment aanwezig zijn! Terwijl je met je voeten in het zand ligt, kan je genieten van live muziek DJ-sets, sporttoernooien en kinderanimatie! Er is voor ieder wat wils, of je nu wilt dansen, sporten of gewoon lekker wilt ontspannen.

Dit is de perfecte gelegenheid om volledig gratis te ontsnappen aan drukte van het dagelijks leven. Mis deze kans niet om een onvergetelijke zomer te beleven op Mechelen Beach, waar plezier en ontspanning samenkomen!

 

🗓️ Soulful Sessions in Mechelen op 14 september van 12:00 tot 00:00
Heb jij nog geen plannen om de zomer feestelijk af te sluiten? Grijp dan je kans! Soulful Sessions komt naar Mechelen en zorgt op zaterdag 14 september voor een prachtige afsluiting in de Sinte-Mettetuin.

Ben jij iemand die graag danst in een openluchtsetting midden in de stad op de vibes van Dangerous Disco, Sweet Soul, Brazilian Boogie en veel meer? Vergeet dan zeker je ticket niet te kopen vanaf 22 juli om 12:00

Start de ochtend al goed met een heerlijk ontbijtje in Mechelen