Feest in de Berlarij: Lier viert heropening van iconische straat!

Maandag 2 september 2024 00:00 - geschreven door Bart

Na maanden van bouwgeluiden en omleidingen, is de Berlarij in Lier eindelijk klaar om te stralen! Op 15 september 2024 wordt deze iconische straat officieel feestelijk heropend met een bruisend straatfeest dat de moeite loont om mee te beleven. Zet deze datum alvast in je agenda, want dit belooft een dag vol plezier, cultuur en community spirit te worden.

Programmatie opening Berlarij in Lier

De festiviteiten starten om 10.00 uur, wanneer de Berlarij omgetoverd wordt tot een feestelijke boulevard. Een van de hoogtepunten van de ochtend is de parade van de Lierse Reuzen, waaronder Kor de Kluts, Wardje, Caje, Carolien en de Lierse Keersters. Ze worden begeleid door de Kornemuze doedelzakspelers, wat zorgt voor een kleurrijk en muzikale start van de dag.

Om 11.00 uur wordt de straat officieel ingehuldigd door de Stad Lier, een moment dat de voltooiing van de renovatie markeert en de gemeenschap samenbrengt. Na de officiële opening kunnen bezoekers genieten van een scala aan activiteiten en attracties. Van een levendig optreden van Groove D-light tot een reeks standen van verenigingen, handelaars en lokale kunstenaars, er is voor ieder wat wils.

De namiddag biedt een mooie afwisseling van activiteiten zoals sportdemonstraties, speelhoeken voor kinderen, tentoonstellingen en workshops. Diverse eet- en drinkgelegenheden zorgen ervoor dat je gedurende de dag goed verzorgd wordt. Het feest eindigt om 18.00 uur, maar de herinneringen aan deze bijzondere dag zullen nog lang bij je blijven.

Modeshow en tal van leuke acties en voordelen

Tijdens het straatfeest zijn er heel wat lokale handelaars die speciale activiteiten en aanbiedingen presenteren. Zo moeten modefans zeker langs gaan bij  ‘t Liers Boetiekske. Hier kan je om 14.00 uur  genieten van een exclusieve modeshow. Ingrid en Wim, de enthousiaste eigenaren, hebben een unieke selectie kleding samengesteld, geïnspireerd door Italiaanse, Turkse en Bulgaarse mode. De eerste 100 klanten krijgen een gouden fashionbag met tal van goodies en er zijn hapjes en entertainment voorzien voor een gezellige winkelervaring.

Geschenken of nieuwe decoratie voor je interieur?

Frann Geschenken is een winkel met unieke en kunstzinnige cadeaus. Anneke en Frank, de oprichters, combineren hun passie voor geschenken met een artistieke flair. Bij Frann vind je prachtige decoratie en geschenken, plus ook kunstwerken van lokale Lierse kunstenaars zoals F.T., Louis van Boeckel en Raymond De La Haye. Bezoek ook zeker hun zaak tijdens het feest en ontdek hun bijzondere aanbod. Tijdens het straatfeest geniet je van een klantenkorting en bij een aankoop word je getrakteerd op een glaasje Belgium Bubbels. 

Ontdek Schoonheidsdeals en Winacties bij Sasha!

Schoonheidsinstituut Sasha is de place to be voor iedereen die houdt van verwennerij en beauty. Kom langs voor aantrekkelijke kortingen en promoties op topmerken zoals Skeyndor en Pupa. Bovendien maak je kans om prachtige prijzen te winnen, waaronder sieraden van Victoria Juwelen. Mis de koopjes niet.

Fleurdeco, feestelijke heropening van de winkel

Geniet van een gezellige dag vol activiteiten, waaronder workshops: aperitief maken, koffie met gebak en een sangria workshop. Opgelet hiervoor moet je inschrijven. Koop je graag planten? Dan is dit je kans: bij aankoop van twee plantjes krijg je een derde gratis! Bovendien ontvang je een leuk geschenk bij elke aankoop. Mis deze kans niet om de vernieuwde Fleurdeco te ontdekken en je huis op te fleuren met prachtige planten en bloemstukken!

Ontdek Bambino: Bakplezier voor Kinderen tijdens het Straatfeest!

Tijdens het straatfeest kun je kennismaken met "Bambino" bij hun stand. Ze bieden heerlijke huisgemaakte koekjes en cake aan, perfect voor jong en oud. Daarnaast vertellen ze je graag over de leuke kinderkampen en verjaardagsfeestjes die ze organiseren, waar kinderen van 4 tot 14 jaar op een speelse manier leren bakken en koken.

Een volledige lijst met alle handelaars en standen kan je hier terugvinden.

Wat kun je verder nog allemaal verwachten.

Naast de genoemde handelaars zijn er ook andere interessante stands, zoals die van de lokale imker en de Kwekerij. Deze bieden een kans om meer te leren over lokale producten en duurzame initiatieven. De fietserswinkel geeft tips over het onderhoud en de keuze van fietsen, en er zijn vele andere lokale initiatieven en bedrijven die hun producten en diensten presenteren.

Mis het feestelijke heropeningsfeest van de Berlarij niet! Kom genieten van een dag vol muziek, cultuur, lokale producten en gezelligheid. We kijken ernaar uit om samen met jullie de vernieuwde Berlarij te vieren en een geweldige dag te beleven. Tot dan!