Manga en Cosplay Festival 2024 Hasselt (info, prijs & parking)

Donderdag 5 september 2024 00:00 - geschreven door Geert

De Japanse Tuin in Hasselt zal op 7 en 8 september 2024 opnieuw het decor vormen voor het jaarlijkse Manga en Cosplay Festival. Dit tweedaagse evenement brengt liefhebbers van Japanse comic cultuur samen in een bijna er voor ontworpen setting.

Het cosplay festival

Cosplayers kunnen hun outfits presenteren op een speciaal ingerichte catwalk, terwijl de tuin een schilderachtig decor vormt voor de op voorhand geregistreerde fotografen.

De organisatoren benadrukken dat het evenement toegankelijk is voor zowel ervaren cosplayers als nieuwkomers in de hobby. "Of je jezelf nu voor het eerst in kostuum hijst of een doorgewinterde cosplayer bent, iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten dit weekend," aldus een verklaring van de organisatie.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 7 en zondag 8 september 2024
Tijd: 10:00 - 17:00 uur (beide dagen)
Locatie: Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, 3500 Hasselt

Prijs

Standaardtarief: €6
UiTPAS Regio Hasselt (kansentarief): €1,20
Gratis toegang: Voor bezoekers in manga of cosplay outfit

Parking & bereikbaarheid

Met de auto (autoparking)

Als je op tijd bent is de kans groot dat je plaats hebt op de gratis parking van de Japanse tuin (open GPS locatie op Waze of Google Maps). Deze parking ligt langs de Japanse tuin en maakt dat je vlot te voet en met de rolstoel tot aan de ingang geraakt.

Met het openbaar vervoer

Als je van verder komt kan je ook vlot met de trein of met de bus naar het Manga Festival komen, zowel binnen België als vanuit Nederland.

Met de trein rij je naar het Station van Hasselt, vanuit het station van Hasselt zijn er meerdere bussen die naar de bushalte Hasselt Rijksadministratief Centrum rijden (Busnummers 12, 20a, 20b, 36a, 36b, 44, 45). Vanaf deze bushalte ben je op 5 minuten te voet aan de Japanse tuin. De bushalte ligt op de Koning Boudewijnlaan.

Kom je vanuit Nederland dan is het aan te raden om vanuit Maastricht de bus 45 te nemen, die komt rechtstreeks aan de bushalte (Rijksadministratief Centrum) bij de Japanse tuin uit. Met de 20a kan je ook vanuit Maastricht reizen maar die heeft meer haltes.

Met de fiets

Ook met de fiets is het zeer toegankelijk, het festival zal namelijk doorgaan vlak langs een route van het Limburgse fietsroutenetwerk. Je kan de fietsostrade F9 nemen en richting knooppunt 97.

Je kan je fiets veilig aan de inkom van de tuin vastmaken aan de fietsbaren die er in de grond verankerd zijn.

Overnachten

Wil je er een heel cosplay weekend van maken dan kan je best een hotel boeken in Hasselt. Op deze pagina vind je een lijst van hotels in Hasselt en omgeving. Vanaf iedere locatie geraak je vlot te voet, taxi of openbaar vervoer tot bij het cosplay festival.

Aanvullende informatie

Voor meer details over het evenement kunnen geïnteresseerden terecht op de website de Japanse tuin. Voor specifieke vragen is het mogelijk contact op te nemen via e-mail (japansetuin@hasselt.be) of telefoon (011 23 96 66).