Hasselt, de stad waar er altijd wel iets te beleven is.

Dinsdag 18 juni 2024 16:24 - geschreven door Bart

Wat is er deze zomer allemaal te doen in de stad Hasselt? Laten we het samen ontdekken! Hier is een overzicht van de activiteiten die je niet mag missen:

๐Ÿ—“๏ธ Wensen Festival – Tanabata: zondag 7 juli van 10u tot 17u
Om de zomervakantie goed te beginnen, vieren we op de zevende dag van de zevende maand Tanabata, het Wensen Festival, in Japan. Dit festival markeert de start van de zomer en jij kunt het meevieren in de Japanse Tuin, helemaal in de betoverende Japanse matsuri-sfeer.

Luister naar de indrukwekkende taiko- en beiaardoptredens en bewonder de traditionele zwaardkunst van de Katori Shintล-ryลซ school tijdens hun demonstraties. Tijdens dit festival schrijf je je wens of droom op een tanzaku, een speciaal gekleurd papiertje, en hang je deze aan een bamboetak. Deze tak symboliseert het overbrengen van je wens naar de goden. In de tuin kun je houten plankjes of gekleurde papierstroken krijgen om je wens op te schrijven. Je kunt natuurlijk ook een vooraf geschreven wens meebrengen.

De prijzen zijn als volgt: basistarief € 6, senioren 65+ en groepen van meer dan 15 personen € 4,5, studenten met studentenkaart € 1, en kinderen tot 12 jaar, UiTpas Hasselt, lerarenkaart, cosplay en Riebedebie pas gratis. Het kansentarief voor UiTPAS Regio Hasselt is € 1,2.

Na het Wensen Festival – Tanabata kan je samen met je gezin nog meer leuke activiteiten ondernemen door een lekker ijsje te gaan eten in Hasselt of in een lokaal restaurant te eten.

 

๐Ÿ—“๏ธ Mis de Shopping Zondagen in Hasselt niet!
Beleef een geweldige Shopping Zondag in Hasselt op 7 juli, 4 augustus, 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december 2024. Op deze speciale zondagen openen de winkels hun deuren voor jou, zodat je kunt genieten van een ontspannen dag winkelen in het bruisende stadscentrum. Het is je kans om de leuke boetiek en kledingswinkels te verkennen!

Verken de nieuwste collecties, struin langs sfeervolle kraampjes, en geniet van heerlijke eetstandjes en gezellige terrasjes. Kom met je vrienden of familie en maak van elke Shopping Zondag een dag vol plezier, lekker eten en gezelligheid in het hart van de stad. Markeer deze data in je agenda en zorg dat je erbij bent voor een onvergetelijke winkelervaring in Hasselt!

 

๐Ÿ—“๏ธ Foodtruckfestival sma(a)k
Ben jij iemand die graag van foodtrucks eet in de zomer? Dan is dit zeker iets voor jou! Mis deze kans niet en geniet van heerlijk streetfood en een spetterende afterwork party tijdens SMA(A)K in het Kapermolenpark! Kom naar Hasselt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli, waar enkele foodtrucks je verwennen met de lekkerste gerechten.

- Vrijdag: Afterwork party met livemuziek. 
Zaterdag: Culinaire verwennerij van onze foodtrucks.
- Zondag: Familiedag met animatie voor jong en oud. 

Het hoofdingrediënt? Gezelligheid! Beleef een onvergetelijke ervaring die naar meer smaakt. En het beste van alles: toegang is helemaal gratis! Mis het niet!

 

๐Ÿ—“๏ธ Vier Mee met de Virga Jessefeesten 2024 van 11 tot 25 augustus
Ook dit jaar vindt het Virga Jessefeest plaats! En weet je wat? Het belooft weer een spectaculair evenement te worden! Kom zeker langs van 11 tot 25 augustus voor tal van activiteiten en festiviteiten. De ommegang, een van de hoogtepunten, trekt op 15, 18 en 24 augustus door de straten van Hasselt. Op 19 augustus is er de erwtensoepuitdeling en de rondgang van de Langeman, en het slotfeest vindt plaats op 25 augustus.

Wil je zeker zijn van je plaats? Reserveer dan nu je plekje op de tribune voor de ommegang en bekijk hun aanbod voor speciale arrangementen op de ticketshop. Dit jaar is het thema ‘Gesterkt door Maria Virga Jesse’ met zeven actuele thema’s: openheid, ja zeggen, vreugde en blijdschap, geloof, hoop, liefde en genade, en dankbaarheid. Meer dan 300 vrijwilligers bereiden de ommegang en het stadsfeest voor. Geweldig toch?

Wil je een activiteit organiseren voor het feestprogramma? Dat kan zeker! Meld je idee aan via virgajessefeesten.be/ikdoemee. De komende maanden zal de campagne op volle toeren draaien. Doe mee aan de ommegang of help bij het versieren van de stad en maak deel uit van deze unieke traditie!

 

๐Ÿ—“๏ธ Leef je uit in Sparkx Hasselt: Het Grootste Sportainmentpark van Europa!
Bij Sparkx Hasselt beleef je de ultieme sportavonturen met je partner, kinderen, vrienden of collega's. Durf jij deze uitdaging aan? Grijp je kans om meer dan 50 sporten op 36 verschillende sportbelevingen te ervaren. Bestel een ticket voor 4, 2 of 1 uur en kies zelf welke sporten je wilt proberen!

Dorst? Neem je eigen drinkbus mee en vul deze bij de waterfonteintjes. Nood aan een douche na je bezoek? Geen probleem! Bij Sparkx Hasselt kun je je spullen veilig opbergen in de gratis lockers.

Bij Sparkx beleef je sporten op een intense en unieke manier! Ski van extreem steile hellingen, boogschiet met je schoonmoeder, of race door halsbrekende bochten in een F1-simulator. De kans op adrenaline is 100%! Waar wacht jij nog op?

Bij Sparkx smeed je banden en verleg je grenzen, ongeacht je niveau. Kom en beleef het avontuur samen met de meest veelzijdige sportbuddy: go Sparkx!

Na deze leuke activiteit kun je de dag perfect afsluiten met een potje bowlen, een heerlijk ijsje eten of een bezoek aan de prachtige Japanse tuin!

 

๐Ÿ—“๏ธ Kermis Hasselt van 16 tot en met 24 september
Van 16 tot en met 24 september blijft Hasselt Kermis met 150 attracties en eetstanden één van de grootste kermissen van het land. Liefhebbers komen van heinde en ver om hier een leuke tijd te beleven.

Speciale kermisdagen:

* Zaterdag 16 september om 14 uur: officiële opening
* Zaterdag 16 september om 21 uur: vuurwerk (Kanaalkom)
* Maandag 18 september van 16 tot 20 uur: prikkelarme kermis
* Dinsdag 19 september: kortingen bij eetkramen
* Woensdag 20 september van 14 tot 18 uur: kindernamiddag met animatie en kortingen.
* Donderdag 21 september: Student Night met kortingen bij grote attracties, DJ-sets en vuuracts tot middernacht


Locatie: Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan (vanaf het kruispunt met de kleine ring tot het Kapermolen Zwembad)