Gent bruist van de events deze zomer - dit is er allemaal te doen.

Dinsdag 18 juni 2024 16:14 - geschreven door Bart


🗓️ Gent Jazz Festival gaat door van 5 – 20 juli.
Jazzliefhebbers zijn hier op hun plek! Er komen nationaal en internationale artiesten de podia vullen. Bij de bars kun je een lekker drankje halen en de eetstanden zijn er om je honger te stillen. 5 – 20 juli ben je welkom op de Bijlokesite om helemaal in de Jazzwereld terecht te komen. Vanaf Gent-Sint-Pieters is het maar 15 minuten wandelen naar het festival. Er is een fietsenstalling voorzien voor de fietsers. Met het openbaar vervoer is het supermakkelijk om er te geraken. Je kan een ticket kopen voor €44 en de kinderen onder de 12 jaar voor €8.

 

🗓️ Patersholfeesten van 9 – 11 augustus in de oudste wijk van Gent.
In het culinair hart van Gent wordt een intiem feest gegeven. De oudste wijk van Gent organiseert dit feestweekend zodat jij kan genieten van alle ambiance. Je kan genieten van straatanimatie, optredens en tentoonstellingen. Op zondag is er een grote rommelmarkt, de “Kaarskenstoet” als afsluiter van het geweldige weekend. Het weekend is volledig gratis en zal doorgaan op adres: Haringsteeg 3. Je kan met de trein gaan en dan stap je best af op station Gent-Dampoort.

 

🗓️ Genste feesten zijn dit jaar weer aanwezig van 19 – 28 juli
Bereid je voor op een zinnenprikkelend cultureel volksfeest tijdens de Gentse Feesten! Dit unieke evenement, een van de grootste volksfeesten in Europa, biedt een gevarieerd en gratis programma met nationale en internationale artiesten. Van muziekoptredens en (straat)theater tot tentoonstellingen, kinderanimatie, kermis, parades en nog veel meer – er is voor elk wat wils!

Ervaar de magie van dit erkende Vlaams immaterieel erfgoed en dompel je onder in de bruisende sfeer van Gent. Overal in de stad kun je genieten van concerten en voorstellingen, terwijl de vele eet- en drankkramen ervoor zorgen dat je geen moment honger of dorst hebt. Laat je meeslepen door de diversiteit en levendigheid van dit feest, en ontdek waarom de Gentse Feesten een absolute must-visit zijn. Kom en beleef een onvergetelijke tijd vol cultuur, plezier en gezelligheid!

De toegang van het Feest is volledig gratis en is elke dag van 14u tot 23u. Als je van verder komt kan je een weekendje in Gent verblijven in B&B of in een hotel.

 

🗓️ De Restauratie van het Lam Gods
Het Lam Gods wordt sinds 2012 gerestaureerd en geconserveerd. De restauratie van het Lam Gods is in zijn laatste fase is overgebracht naar het Museum voor Schone Kunsten. Je kan hier de restauratie van de drie centrale panelen en de zijluiken live volgen op weekdagen. Je kan hier een leuk dagje van maken en nog wat lekkers gaan eten voor of na het bezoek van Het Lam Gods. Het station van Gent-Sint-Pieters ligt op 15 minuten wandelen van het Museum voor Schone Kunsten. Het standaardtarief is 13 euro, maar voor de restauratie van Het Lam Gods te zien betaal je €5 meer. Er zijn natuurlijk ook studenten- en groepskortingen.

 

🗓️ Kouterconcerten op de wekelijkse bloemenmarkt op zondagen.
Deze zomer veranderen de wekelijkse bloemenmarkten op zondag in een muzikaal spektakel! Orkesten, fanfares en brassbands trakteren je op een heerlijk concert terwijl je door de kleurrijke markt slentert. De Gentse Belleman kondigt een half uur voor aanvang de concerten aan en stelt de optredende muziekkapel voor, die vanaf de kiosk de markt vult met prachtige klanken.

Laat je meevoeren door de betoverende muziek en geniet van de vrolijke sfeer tussen de bloemenkraampjes. Dit is de perfecte manier om je zondag door te brengen – een combinatie van bloemenpracht en muzikale magie die je bezoek onvergetelijk maakt. Kom en beleef deze zomerse zondagen in Gent, waar muziek en bloemen samenkomen voor een unieke ervaring! Zet je tijdens de markt ook op de terrasjes om even een pauze te nemen.

 

🗓️ Koopzondagen in Gent
Elke eerste zondag van de maand doet Gent de winkels een dagje extra open. Zo worden de shoppers helemaal in de watten gelegd. Buiten shoppen zijn er ook randactiviteiten te doen. Gent voorziet ook gratis openbaat vervoer op deze koopzondagen zodat je makkelijk met de bus of tram door gent kan rondrijden. Maak er een gezellig weekend van en ga genieten van Gents culinaire kantjes.