Mis deze toffe events in Genk niet deze zomer.

Dinsdag 18 juni 2024 16:01 - geschreven door Bart

Wat is er deze zomer allemaal te doen in de stad Genk? Laten we het samen ontdekken! Hier vind je een overzicht van verschillende activiteiten die je zeker niet mag missen:

🗓️  Genk on Stage 28 tot 30 juni
Dit jaar vieren we de 20e editie van Genk On Stage van 28 tot en met 30 juni, met optredens van onder andere Joost, Regi Live, Omdat Het Kan & Average Rob, Absynthe Minded, USED, The Subs, Davina Michelle, Laura Tesoro en lokaal talent zoals Turopa en ZITA. Voor kinderen zijn er Kindercité en Kids On Stage met leuke activiteiten en optredens. De Fruitmarkt wordt een culinair en muzikaal paradijs, met onder andere het Belgisch Kampioenschap Arrosticini eten op zondag 30 juni. Bezoekers kunnen hun fiets stallen in een nieuwe, bewaakte fietsenstalling en gebruikmaken van nachtbussen en nachttreinen.
Heel wat zaken in Genk zijn ook speciaal geopend tijdens deze dagen.

 

🗓️ Danskamp Genk van 1 juli tot 5 juli 2024
Heb jij nog niks gepland om je zomervakantie goed te starten? Dan mag je deze kans niet missen! Deze danskamp is een ideale kans om een week lang verschillende danslessen te volgen, nieuwe vrienden te maken, toffe locaties te ontdekken en nog veel meer! Het is voor meisjes en jongens van 9 tot 16 jaar met en zonder danservaring. Voor meer informatie kun je terecht op www.vliegjemee.be!

De begeleiding is van hoge kwaliteit, want onze monitoren zijn gediplomeerde docenten die zich een hele week volledig inzetten om jou een fantastische tijd te bezorgen. Dit zal doorgaan van 1juli tot 5 juli. De deelnemers worden op maandag warm verwelkomd tussen 9 u en 9u45 in de recreatiezaal. Op vrijdag sluiten we af met een slotshow om 16 u in de sporthal. Dit zal plaatsvinden in Sport Vlaanderen Genk, Kattevennen 15, 3600 Genk.

De prijs in totaal is €349, inclusief verblijf in volpension met vieruurtje, minimaal 4 uur dansles per dag, verzekering, nevenactiviteiten en 24/24 uur begeleiding. Voor kansarmen is er een korting voorzien. Neem contact op met Michelle via michelle@danssportvlaanderen.be voor meer informatie.

 

🗓️  Daycamp (Bounce) - Genk (Atlas College) van 1 juli tot 5 juli
Wil je graag in de zomer even tussenuit voor een dag of misschien wel twee? En dat helemaal gratis? Lees dan zeker verder! Het Daycamp vindt plaats van 1 juli tot 5 juli, elke dag van 9u tot 16u, met leuke activiteiten voor kinderen. Elke dag staat er iets anders op de planning, maar het is altijd vol spel en plezier. Kom en laat je meeslepen door de verschillende activiteiten! Dit zal doorgaan op de Atlas College, Collegelaan 19, 3600 Genk. Om je in te schrijven voor deze leuke Daycamp stuur je een mail naar info@yes-events.be of bel je naar 015 68 21 66. Meer informatie vind je ook op https://www.yes-events.be.

Na een geweldige dag op het Daycamp kun je de dag nog specialer maken door te genieten van een lekker ijsje of uit eten te gaan in een restaurant.

 

🗓️  Zomerkermis Genk-centrum van 5 juli tot 8 juli
Van 5 tot en met 8 juli wordt het centrum van Genk omgetoverd tot een bruisende zomerkermis. Dit evenement vindt plaats in de straten van Genk-centrum en belooft vier dagen vol plezier en vermaak voor jong en oud. De zomerkermis biedt een breed scala aan attracties en activiteiten. Van klassieke draaimolens en spannende achtbanen tot spelletjeskramen en lekkernijen, er is voor ieder wat wils. Het hele centrum van Genk komt tot leven met kleurrijke lichtjes, muziek en een feestelijke sfeer. Organiseer je bezoek goed en mis deze fantastische zomerkermis niet! De stad Genk zorgt voor een perfect georganiseerd evenement dat de ideale gelegenheid biedt om samen met familie en vrienden te genieten van de zomerse dagen. Kom langs en ervaar de magie van de zomerkermis in het hart van Genk.

 

🗓️ Koopzaterdag in Genk op zaterdag 6 juli
Het weer tijd om te shoppen in Genk! Tijdens deze speciale koopzaterdag word je tijdens je shoppinguitje extra in de watten gelegd met een gratis aperitief. Geniet van de zomersolden en profiteer van fantastische kortingen bij deelnemende winkels in het centrum van Genk.

Van 10 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds kun je heerlijk winkelen en jezelf trakteren op een mini Aperol Spritz. Het enige wat je hoeft te doen, is een aankoop doen bij een deelnemende winkel en je ontvangt een jeton. Deze jeton kun je vervolgens inruilen voor je gratis aperitief, zolang de voorraad strekt. Een leuke manier om je shoppingdag nog feestelijker te maken!

Mis deze koopzaterdag niet en plan je bezoek aan Genk-centrum. Vergeet niet om de datum in je agenda te markeren en alle informatie kun je vinden op www.shoppeningenk.be.

Na een gezellige dag winkelen, kun je de dag perfect afsluiten met een drankje op een terras of een bezoek aan een smakelijke frituur.

 

🗓️  Fietstocht Water in Genk: zondag 4 augustus van 14u tot 16u30
Iedereen heeft water nodig: om te drinken, voedsel te produceren, je te wassen en te koken. Wist je dat water ervoor zorgt om ons rust en ontspanning te geven? Hoewel we ervan uitgaan dat water overal en altijd beschikbaar is, kampt Vlaanderen steeds vaker met droogteperiodes door de klimaatverandering. Door deze fietstocht “Water in Genk” ontdek je wat jij kunt doen om je steentje bij te dragen aan een duurzamer watergebruik. De fietstocht start om 14u bij Buurthuis Waterschei. Vergeet niet je fiets mee te nemen! Het is een unieke kans om al fietsend te leren over de belangrijke rol van water in ons dagelijks leven en de uitdagingen waar we voor staan. De plaatsen voor deze fietstocht zijn beperkt, dus zorg ervoor dat je je inschrijft. De tocht is gratis en vindt plaats op zondag 4 augustus 2024 van 14u tot 16u30. De startlocatie is het Milieu- en Natuurcentrum Heempark, Hoogzij 7, 3600 Genk. Voor meer informatie en inschrijving, bezoek de website www.heempark.be/inschrijven-water-in-genk of bel naar 089 65 46 15. Mis deze leerzame en ontspannende activiteit niet!

 

🗓️  Infomoment Taalcursussen Cursa Genk: 27 en 31 augustus
Ben jij iemand die graag gratis een nieuwe taal wil bijleren in een leuke groep? Dan mag je deze kans niet missen! Je zal begeleid worden door professionals bij Cursa Genk. Ze bieden cursussen aan voor Spaans, Italiaans, Frans, Engels, Duits en Turks, van beginnersniveau tot conversatieniveau. Naast de klaslessen organiseren ze ook extra activiteiten zoals schoolreisjes, museumbezoeken en filmavonden om de leerervaring te verrijken. Kom kennismaken met de leerkrachten op dinsdag 27 augustus van 18:00 tot 20:00 uur of op zaterdag 31 augustus van 10:00 tot 12:00 uur. Het infomoment geeft je de kans om al je vragen te stellen en een indruk te krijgen van de sfeer en de opzet van onze cursussen. Heb je zin om nog iets anders bij te leren? CVO Cursa biedt meer dan 100 opleidingen aan, dus er is altijd wel iets dat bij jouw interesses past. Kan je niet wachten? Neem alvast een kijkje op onze website www.cursa.be voor meer informatie.