Dit is de zomervakantie van Diksmuide met tal van events!

Dinsdag 18 juni 2024 15:34 - geschreven door Bart

 

🗓️ Kom op 1 juli naar de grote markt van Diksmuide voor MENT TV Zomertour
De zomervakantie wordt afgetrapt met de MENT TV Zomertour. De Vlaamse topartiesten komen naar de grote markt van Diksmuide. Vanaf 18:30 is het tijd om met volle borst mee te zingen met het topaffiche dat Diksmuide heeft voorzien. De opnames voor MENT TV zijn ook bezig, dus de presentators zijn ook aanwezig. Het is maar 5 minuutjes wandelen naar de grote markt vanaf het station van Diksmuide.

 

🗓️ Geniet van 19 – 23 juli van de zomerkermis in Diksmuide.
Van vrijdag 19 tot en met dinsdag 23 juli is er weer volop plezier en ontspanning op de zomerkermis in Diksmuide. Geniet van attracties zoals de draaimolen, lambada, autoscooters, trampolines en het lunapark. Smul van lekkernijen bij het gebakkraam en test je geluk bij het schietkraam. Doe mee aan onze acties en win gratis tickets! Haal je tekeningen op bij de dienst Toerisme of deponeer ze voor 17 juli om 10 uur. Speur bij de handelaars van 1 tot 17 juli en dien je formulier in bij de dienst Toerisme. Plons op 20 juli om 14 uur in familiezwembad “De Pluimen” en maak kans op prijzen. Winnaars worden persoonlijk verwittigd. Het is 5 minuutjes wandelen vanaf het station van Diksmuide naar de zomerkermis. Ga voor of na de kermis een lekkere maaltijd eten op de grote markt bij een van de vele brasseries in Diksmuide.

 

🗓️ Op donderdag 15 augustus het straattheaterfestival Markt op stelten XL
Op donderdag 15 augustus vindt Markt op Stelten XL plaats, met betoverend straattheater, een tweedehandsboekenmarkt, speeldorp en zomerterras. Vanaf de middag kun je genieten van straattheateracts op diverse locaties in het stadscentrum, zoals de Grote Markt, het Begijnhof, de Vismarkt en het stadspark. Mix langere en kortere acts voor een ideaal programma. Geniet van doorlopende randanimatie en rust uit op het zomerterras vanaf 12 uur met lokale producten. Voor een vleugje rock ‘n roll en meer info over de acts, houd de pagina in juli in de gaten. De Markt op stelten XL is volledig gratis toegang. Je bent op 5 minuten wandelen van het station direct in het centrum.

 

🗓️ Wandel de Vierdaagse van de ijzer op 21 augustus in Diksmuide
De "Vierdaagse van de IJzer" is een internationale mars georganiseerd door de Belgische defensie, geschikt voor alle leeftijden. Dit familie-evenement biedt kortere tochten om de jeugd kennis te laten maken met Defensie. De 8 km-omloop, perfect voor families met kleine kinderen en kinderwagens, is voorzien van animatie. Er is feestelijke en muzikale randanimatie naast de wandelroutes van 32, 24, 16, en 8 km, en traditionele herdenkingsplechtigheden. In 2024 nodigen we je uit voor de wandeldag in Diksmuide op woensdag 21 augustus. Na het wandelen kan je jezelf verwennen met een lekker drankje of hapje in de brasseries in het stad van Diksmuide. Wil je hier een weekend van maken kan je verblijven in de hotels en B&B’s die Diksmuide te bieden heeft.