Opendeurdag brandweer Diest op 15 september 2024

Maandag 12 augustus 2024 00:00 - geschreven door Bart

Wanneer gaat de opendeurdag van de brandweer in Diest door?

Zondag 15 september 2024
Van 10.00 uur tot 18.00 uur

Locatie:
Brandweerkazerne Diest, Schaluinstraat 2.

De Brandweer van Diest nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse opendeurdag op zondag 15 september 2024. Tussen 10.00 uur en 18.00 uur bent u welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen van onze brandweerkazerne. Deze dag staat volledig in het teken van veiligheid, educatie en plezier voor jong en oud.

Parkeren en bereikbaarheid
Wij hebben voldoende parkeermogelijkheden in de nabijheid van de kazerne voorzien:

  • Parking Amer - Nijverheidslaan
  • Parking Boudewijnvest - Hoek van Boudewijnvest en Kluisbergenstraat
  • Parking Station - Turnhoutsebaan (tegenover The Smiling Cook & Desco)
  • Mindervalidenparkeren - Voor de kleine zaal (JOC) aan de Amer

Fietsers en motorrijders kunnen terecht op de parking bij het stadsmagazijn.

Steun een goed doel

Dit jaar schenken we een gedeelte van de opbrengst van onze opendeurdag aan de organisatie "Brooddoosnodig". Deze organisatie zet zich in om ervoor te zorgen dat elk kind een gevulde brooddoos mee naar school kan nemen. Door uw aanwezigheid draagt u dus bij aan dit goede doel!

Wat is er allemaal te doen tijdens de opendeur?

Onze opendeurdag is een echte beleving zeker voor de kinderen! Tijdens deze opendeurdag hebben we een gevarieerd programma samengesteld dat zowel informatief als entertainend is. Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten:

Demonstraties door de brandweer van Diest

Onze brandweerlieden zullen verschillende demonstraties geven waarin ze hun vaardigheden en technieken laten zien. Dit is een unieke kans om te zien hoe we in noodsituaties handelen.

Rondrit met een brandweerwagen

Altijd al eens willen meerijden met een brandweerwagen? Dit is uw kans! Neem plaats in een van onze voertuigen en ervaar hoe het voelt om door de stad te rijden in een echte brandweerwagen.

Static show van voertuigen en materiaal

Kom van dichtbij onze voertuigen en materiaal bekijken. Onze brandweerlieden staan klaar om uitleg te geven over het gebruik en de functionaliteit van onze apparatuur.

Infostanden hulpverleners en wat ze allemaal doen

Bezoek de verschillende infostanden waar u informatie kunt krijgen over brandpreventie, de 112-hulplijn, de werking van Politie Demerdal DSZ, het Rode Kruis, en de Preventiedienst van Diest. Leer hoe u uzelf en uw gezin kunt beschermen tegen gevaren en wat u kunt doen in noodsituaties.

Gezellig een terrasje doen en lekker eten

Tussen de activiteiten door kunt u genieten van een hapje en een drankje op ons gezellige terras. Dit is een ideale plek om even uit te rusten en de dag door te nemen. Nadien kan je in Diest nog lekker gaan eten bij o.a.: Nicky’s Catwalk, Albero d’oro, Immigrand,…

Kinderanimatie

Voor de jongste bezoekers hebben we tal van activiteiten georganiseerd, waaronder de kans om hun favoriete helden te ontmoeten!

Kleurwedstrijd en bezoek van Marshall (Paw Patrol) en Brandweerman Sam
Marshall van Paw Patrol en Brandweerman Sam zullen de hele dag afwisselend rondlopen. Dit is de perfecte gelegenheid voor de kinderen om op de foto te gaan met hun helden!
Er is ook een kleurwedstrijd, de tekeningen kan je hier downloaden en printen!

Rondleiding in de brandweerkazerne

Neem deel aan een rondleiding door onze kazerne en ontdek waar en hoe wij werken. Onze brandweerlieden vertellen u graag meer over hun dagelijkse taken en de apparatuur die ze gebruiken.

Demonstratie door de Politie met honden

De politie zal een spannende demonstratie geven met hun getrainde honden. U krijgt te zien hoe deze honden worden ingezet tijdens politiewerk en welke belangrijke rol ze spelen.

Laat ons er weer een toffe dag van maken voor jong en oud!

De opendeurdag van de Brandweer Diest belooft een dag vol actie, informatie en plezier te worden. Of u nu geïnteresseerd bent in het werk van de brandweer, of gewoon op zoek bent naar een leuke dag uit met het gezin, deze dag heeft voor ieder wat wils. We hopen u te mogen verwelkomen op zondag 15 september 2024 in onze kazerne!

Tot dan!

Fotogalerij "Opendeurdag brandweer Diest op 15 september 2024"