Winnaars eindejaarsactie mochten uitgebreid gaan dineren bij Le Kok sur Mer in De Haan.

Woensdag 25 september 2024 00:00 - geschreven door Bart

Kent u al het mooie restaurant Le Kok sur Mer in De Haan al? Het is een echte aanrader. Zaakvoerder Jean-Philip staat zelf aan het fornuis. En ja, het is er superlekker. Gault & Millau heeft hem ook gekend en een 14/20 gegeven.

Hier mochten enkele winnaars van de vorige eindejaarsactie gaan dineren.

Het waren Danny Verbrugghe uit Torhout die gewonnen had bij House Care uit Houthulst, Ludwine Lescroart uit Diksmuide die een code gehad heeft bij Pescura uit Diksmuide, Rony De Meester uit Kruisem bij Fietsen Gunthers uit Waregem en de man en zijn vriend van winnares Melissa Demeuter uit Herzele die bij Lisab uit Ninove gewonnen had.

Dit deden ze in het mooie gezelschap van de kersverse Miss West-Vlaanderen: Astrid Lafaut, 22 jaar oud en woonachtig in De Panne. Zij is recentelijk gekroond tot Miss West-Vlaanderen 2025. Straks meer daarover.

De chef-kok toverde een 6 gangenmenu op tafel en die was verbluffend. Alles werd zeer vriendelijk en professioneel geserveerd. Er waren verrassende en smaakvolle ingrediënten die door alle aanwezige zeer sterk geapprecieerd werden. Nu, Jean-Philip heeft ook al jaren ervaring. Als jonge gast en zoon van het sterrestaurant van zijn ouders "L'auberge de Bouvignes” was hij al zeer vroeg ‘aanwezig’ en proefde letterlijk en figuurlijk van de geneugten van de horeca. Als student kreeg hij ook opleiding als sous chef van sterrenchef Wout Bru, jullie wel gekend zeker. Daarna deed hij nog ervaring op bij het 3 sterrenrestaurant Bruneau in Brussel en Savarin in Oostende. Zijn eerste zelfstandige job was het uitbaten van het restaurant van de Koninklijke golfclub van De Haan. Na 8 jaar, in 2014, startte hij Le Kok sur Mer ook in De Haan en kreeg al na het eerste jaar een "bib gourmand" in de Michelin Gids. Er werd een uitgebreide gastronomische menu geserveerd met zeer lekkere en aangepaste wijnen. Het was ook zeer gezellig. De winnaars met hun partners en Miss West-Vlaanderen genoten met volle teugen tot in de late uurtjes.   

Miss West-Vlaanderen, Astrid Lafaut, werkt in het bedrijf van haar vader, Broeierij Lafaut, en heeft momenteel de ambitie om Miss België te worden. Zij vertelde dat ze de verschillende activiteiten in aanloop naar de verkiezing zeer tof vond, zoals de dag met de voorstelling van de meer dan 200 Missen in Hasselt, de fotoshoots, de bijeenkomsten en repetities. Ze beschrijft de dag van de provinciale finale als spannend, maar haar zenuwen verdwenen snel toen ze op het podium stond. Haar overwinning als Miss West-Vlaanderen vervult haar met trots en ze is vastbesloten om haar titel te verdedigen en het ver te schoppen in de Miss België-competitie. Hoewel ze nog niet heeft deelgenomen aan alle persoonlijke acties, heeft Astrid veel plezier beleefd aan haar podiumervaringen en de steun van haar supporters. Ze kijkt uit naar de Miss België-finale op 15 februari 2025 en hoopt dat ze op 9 november geselecteerd wordt voor deze superspannende en mooie dag. Astrid verwacht veel van de komende periode, inclusief het maken van reclame, fotoshoots en bezoekjes aan sponsors. Ze gaat ook haar Frans verder verbeteren, iets waar ze al een goede basis in heeft door de aanwezigheid van haar familiebedrijf in Frankrijk.

Astrid heeft haar parttime job bij Hünke Müller opgezegd om zich volledig te kunnen concentreren op de verkiezing van Miss België. Ze kijkt uit naar de reis naar Egypte die alle 30 finalistes mogen maken en waar ze hoopt op mooie herinneringen en eeuwige vriendschappen te sluiten met andere finalisten. Op de vraag hoe haar reactie zal zijn als ze niet zou winnen, dan ziet ze het hele avontuur als een waardevolle ervaring en is ze trots op wat ze al heeft bereikt. Ze blijft positief over de toekomst en kijkt uit naar wat het verdere verloop haar zal brengen.

Miss West-Vlaanderen, Astrid Lafaut, is vastberaden om haar ambities waar te maken en ziet de Miss België-verkiezing als een unieke kans om zichzelf te bewijzen. Ze koestert de ervaringen die ze heeft opgedaan en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd.

Deze mooie avond in Le Kok sur Mer werd afgesloten met een lekkere koffie, thee of cappuccino.

Fotogalerij "Winnaars eindejaarsactie mochten uitgebreid gaan dineren bij Le Kok sur Mer in De Haan."