Er is veel te beleven in Blankenberge deze zomervakantie

Dinsdag 18 juni 2024 15:17 - geschreven door Bart

🗓️ BK Offshore & WK pleasure navigation in Blankenberge op 29 – 30 juni
Beleef de spanning en sensatie van de tweede ronde van het Belgisch Kampioenschap voor waterscooters en motorboten, dit jaar in het hart van Blankenberge! De actie begint bij de paddock op de Barcadère, waar je de indrukwekkende boten van dichtbij kunt bewonderen voordat ze de Noordzee op razen voor een adembenemende race tussen het oosterstaketsel en de iconische Pier. Mis deze unieke kans niet om op een toplocatie de wereldkampioenen van dichtbij aan het werk te zien. Na al die adrenaline zul je wel honger gekregen hebben. Dit kan je verhelpen door op de dijk in de vele tavernes een hapje te eten.

 

🗓️ Kom van 17 juni tot en met 31 augustus genieten van de zotste feestjes op het strand van Blankenberge!
Blankenberge onthult een gloednieuw concept: “Zomer aan de Pier”. Er zal van 17 juni tot 31 augustus altijd iets te doen zijn op het strand. Zo kan je komen genieten van de EK België voetbalwedstrijden, films op het strand, feestjes, het Mega Beach Festival, Radio 2, verschillende optredens en ook Zomerhit. Alles om je een volledige zomer te kunnen amuseren. Voor iedereen is er iets te doen!

 

🗓️ Travestie show op 24 juni in Blankenberge
Er komt een toffe travestie show naar Blankenberge voor jong en oud. Je kunt genieten van de uptempo act, de mooiste pluimencreaties die ze hebben gemaakt, de tofste groepsnummers en niet te vergeten de komische verrassingsact.

 

Apérotime is op vrijdag 19 juli in Blankenberge te vinden
Je kan na je drukke werkweek helemaal komen ontspannen op apérotime. Kom gezellig aperitieven in de openlucht en laat je heupen helemaal los gaan op de top Dj’s. Er zijn ook verschillende foodstrucks waar je heerlijk kan eten, fancy drankjes en superfijne ambiance en dat helemaal gratis.

 

🗓️ Op onze nationale feestdag 21 juli zorgt Blankenberge voor vuurwerk.
Blankenberge trakteert alle bezoekers op een spektakel op 21 juli. Op de zeedijk kan je animatie vinden en om 23.10 start het vuurwerk die gesynchroniseerd is op de muziek. Geniet tijdens je weekendje Blankenberge van dit prachtig spektakel.

 

🗓️ Bloemencorso paradeert 25 augustus door Blankenberge.
Op zondag 25 augustus 2024 wordt Blankenberge omgetoverd tot een betoverende bloemenzee met meer dan 800.000 dahlia's tijdens de spectaculaire bloemenstoet! Pronkende praalwagens en energieke dansgroepen zullen door de centrumstraten trekken, een adembenemend schouwspel dat je niet wilt missen. Het thema van de bloemencorso 2024 is 'Press Play', een unieke reis door de virtuele en digitale wereld van arcade games en spelconsoles. Kom helemaal gratis kijken naar deze prachtige kunst en geniet daarna verder van wat Blankenberge allemaal te bieden heeft.

 

🗓️ Beachrun op 3 augustus in Blankenberge voor de sportievelingen
De Beachrun gaat door op 3 augustus in Blankenberge. Als loper loop je doorheen de mooie duinenpaden, op het strand en langsheen het natuurreservaat De Fonteintjes. Er is een Kidsrun van 1km. Vanaf 12 jaar kan je 5 of 8 km kiezen. Na dit vermoeiend parcours kan je iets gaan drinken op de dijk van Blankenberge.

 

🗓️ Food Festival Hap Blankenbergen komt van 9 - 11 augustus naar de Jachthaven.
De jachthaven van Blankenbergen wordt versierd door 25 overheerlijke foodtrucks en maken een geweldig food festival. Er zijn ook spectaculaire show cookings en zelfs workshops die je kan volgen. Live muziek vult het festival, animatrices fleuren het festival op en de stoere acrobaten paraderen door de jachthaven. Kom helemaal gratis genieten van al dit heerlijk en de gezelligheid terwijl je geniet met je familie, vrienden, collega’s, … in de knusse zithoekjes.