Black Friday 2024 in België: info & tips

Maandag 16 september 2024 15:58 - geschreven door Guus

Wie houdt er nu niet van flinke kortingen op producten? Dat is de reden van de populariteit van Black Friday. Een dag waarop veel winkels en webshops uitpakken met kortingen. Maar wanneer is Black Friday dit jaar? En waarom is het op deze dag? Lees snel verder om hier meer over te weten te komen.

Wanneer is Black Friday in België? Het antwoord:

Black Friday valt dit jaar op vrijdag 29 november 2024. Het wordt jaarlijks gevierd op de laatste vrijdag van november.

Waarom valt Black Friday op deze dag?

Nu je weet op welke dag Black Friday valt, vraag je je misschien af waarom deze dag gekozen is. Daar is een hele specifieke reden voor en daarvoor gaan we even terug in de tijd. Thanksgiving valt altijd op de derde donderdag van november. In Philadelphia ontstond altijd een hele grote verkeersdrukte op de vrijdag na Thanksgiving, wanneer mensen massaal hun kerstinkopen gaan doen. In 1960 werd deze drukke vrijdag omgedoopt tot Black Friday, waarna in 1980 de term werd gebruikt om op deze dag extra interessante kortingen te geven. En zo ontstond een jaarlijkse traditie die wereldwijd, waaronder in België, overgenomen is. En je kunt dit jaar weer op pad voor kortingen in België. Vind een handelaar in de buurt en ontdek of deze ook mooie kortingen heeft.

Aanbiedingen voor en na Black Friday

Maar bij alleen Black Friday is het niet gebleven, want veel winkels en webshops gooien met kortingen in de week vooraf en en de maandag na Black Friday. Waarschijnlijk heb je de term Cyber Monday ook weleens gehoord. Dat is de benaming voor de maandag na Black Friday. Men zag een flinke stijging in de online aankopen op de maandag na Black Friday, wanneer mensen weer aan het werk gaan en vanachter de computer online shoppen. Vandaar de term Cyber Monday. De webshops trekken de kortingen door of geven nieuwe, interessante kortingen op deze dag.

Tips voor Black Friday

Tenslotte willen we je nog een aantal tips meegeven voor Black Friday. Want hoe zorg je ervoor dat je kunt profiteren van de beste kortingen? 

Maak een lijstje vooraf: maak voor Black Friday een lijstje met de producten die je nodig hebt. Het kan de moeite waard zijn om even te wachten met het kopen van bepaalde producten tot Black Friday.

Ontdek welke winkels meedoen met Black Friday: niet alle winkels en webshops doen mee aan Black Friday. Gelukkig is er  een handig overzicht met winkels die wel meedoen aan Black Friday.

Vergelijk de prijzen: ga niet voor de eerste de beste aanbieding, maar bekijk en vergelijk waar je de beste kortingen kunt krijgen.

Houd de aanbiedingen in de gaten: mogelijk heb je een aantal favoriete winkels of webshops. Abonneer je op de nieuwsbrief of volg de winkels op social media, zodat je weet welke aanbiedingen ze hebben op Black Friday. Er zijn ook apps waarmee je alle aanbiedingen op één plek bij elkaar hebt.

Zorg dat je tijdig shopt: producten kunnen wel degelijk uitverkocht raken tijdens Black Friday, dus het is verstandig als je tijdig gaat shoppen op deze dag. 

Wanneer je rekening houdt met de bovenstaande tips, weet je niet alleen wanneer het Black Friday is in België, maar ben je ook optimaal voorbereid op Black Friday. Ideaal om bijvoorbeeld je inkopen te doen voor de feestdagen.