Ferm Kinderopvang viert 30 jaar Kinderdagverblijf Aarschot

Woensdag 3 juli 2024 16:20 - geschreven door Geert

Op vrijdag 28 juni vierde Ferm Kinderopvang het 30-jarig jubileum van kinderdagverblijf Aarschot. Verantwoordelijke Els Vandenwijngaerden, voorzitter Monique Swinnen en de 16 begeleiders van De Trapperkes organiseerden een gezellig tuinfeest voor ouders en sympathisanten. Het feest bood een hapje en een drankje, en een springkasteel voor de kleinsten.

Speciaal voor deze gelegenheid bakte de 17-jarige Hannelore, een aankomend patissier, een taart voor het kinderdagverblijf waar zij 17 jaar geleden zelf werd opgevangen.

KDV Aarschot vangt dagelijks gemiddeld 55 kinderen tussen 0 en 3 jaar op. Het team bestaat uit 14 kinderbegeleiders, 1 verantwoordelijke en 2 logistieke medewerkers. Sigrid en Leen, die vanaf het begin betrokken zijn, vieren dit jaar ook hun 30 jaar dienst.

Geschiedenis van Ferm kinderopvang in Aarschot

Op 1 maart 1994 kreeg vzw De Hartjes toestemming van Kind en Gezin om een kinderdagverblijf te bouwen op het terrein van het Medisch Centrum Aarschot, met een vergunning voor 42 kindplaatsen. De nood bleek hoog, want binnen 9 maanden was de capaciteit volledig benut. In 1996 volgde erkenning voor 49 plaatsen en in 2000 werd dit uitgebreid naar 55 plaatsen.

Op 1 januari 2010 nam Ferm Kinderopvang De Trapperkes van vzw De Hartjes over. In 2015 onderging het kinderdagverblijf een grondige make-over: nieuwe vloeren, gordijnen, een likje verf, een vernieuwde keuken, een uitgebreide personeelsruimte en een prachtige tuin met een tuinhuis en zandbak.

Het huidige team van het kinderdagverblijf is een diverse mix van talenten en ervaringen. Samen zorgen ze ervoor dat elk kind zich goed en gewaardeerd voelt in de opvang. In 30 jaar tijd hebben ze al 1175 kinderen opgevangen, en momenteel staan er 27 baby’s op de wachtlijst om volgend jaar te starten.

Contact & locatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Els Vandewijngaerden via 016/49 97 50 of per e-mail op kdv.aarschot@samenferm.be.

KDV De Trapperkes
Langdorpsesteenweg 129
3200 Aarschot

Fotogalerij "Ferm Kinderopvang viert 30 jaar Kinderdagverblijf Aarschot"